Kasko nedir?

Zorunlu araç sigortası, -trafik sigortası- dışında isteğe bağlı olarak arabanızı sigortalabilirsiniz. Bu sigortaya genel olarak kasko adı verilmektedir. Aracınızın hasar görmesi durumunda kazada haklı iseniz sizi zarara uğratan aracın sigortası sizin arabanızın masraflarını karşılıyor. Ancak haksız olduğunuz durumlarda cebinizden para çıkmasını istemiyorsanız aracınızı kasko yaptırmanızda fayda var.

Kasko neleri kapsıyor?


Genellikle standart kasko yangın, yıldırım, infilak, çarpma, çarpılma, hırsızlık, Grev, Lokavt, Kargaşalık, Halk Hareketleri, Kötü Niyetli Hareketler, Terör , deprem, sel, dolu, çekme-çekilme gibi durumlarda sizin masrafınızın tamamını karşılıyor. Standart kaskonun fiyatı sigorta şirketine göre değişiklik gösteriyor. Yıllık 600 YTL ile 1000 YTL arası değişir. Tabi fiyat biraz da pazarlık gücünüze bağlı. Anahtar, Teyp, CD çalar, kolonlar gibi özel eşyaların kaybolması durumunda zararınızın karşılanmasını istiyorsanız, yani bunları da sigorta kapsamına almak istiyorsanız ek ücret ödemelisiniz.

Araç kaskosu yaptırmanın avantajları


Çoğu insan kasko yaptırdıktan sonra pişman oluyor ve ikinci, üçüncü yıl yaptırmamaya karar veriyor. Arabasının başına büyük bir iş gelmediyse kasko için verilen parayı gereksiz görmeye başlıyor. Bazen ayna kırılması, camın çatlaması gibi durumlarda kaskodan yaptırmak sizin için daha zararlı olabiliyor. Çünkü bütün nerdeyse şirketlerin uygulamış olduğu "hasarsızlık indirimi"nden faydalanamıyorsunuz. Örneğin hasarsızlık iskontosu 300 Ytl tutuyorsa, 200 liralık camı cebinizden değiştirmek işinize geliyor tabi. Yine de kasko sigortası özellikle yeni arabası olanlar için güzel bir tedbirdir.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ben bu kaskonun ne olduğunu bilmiyordum çok aydınlattığınız için teşekkürler...

bursude dedi ki...

koç alians sigorta şirketinde araç kasko su yaptırdım. poliçeyi tam okumadığım için (almanya da gibi sandım). küçük hasarlı arabamın tamir sürecinde bana araba tahsis etmediler. araba kullanılamıyacak durumda olmalıymış, çekici ile tamire gitmesi gerekliymiş. eğer siz arabanızı kullanarak, tamire götürseniz bile araba tahsisi yokmuş.
kasko yaptıranlara ve yaptıracaklara dikkat çekmek istedim.

Adsız dedi ki...

her model araca kasko yapılabilmektemidir?

Adsız dedi ki...

araba yansa bilene yeni bir araba mı veriyorlar? calısna bilene mi?

arabalari.net dedi ki...

@1. Adsız;
primini ödedikten sonra her model için kasko yapılabilir. 4 bin liralık bir araba için senelik bin lira kim öder ki?
@2. Adsız;
Eğer sözleşmenizde varsa yanma ve çalınma durumlarında zararınız karşılanır.