James Bond'un son arabası Jaguar FX

James Bond filmleri deyince zihnimizde bazı imajlar beliriyor. Aksiyon, silahlar, güzel kızlar, şık kıyafetler ve son model arabalar. Casino Royal'den sonra çekilecek olan James Bond filminde kahramanımızın arabası şimdiden belli olmuş. Jaguar FX. Lüks spor araçlar segmentinde ön sıralarda yer alan Jaguar çekilecek film için ürettiği FX modelinde yok yok.

Yaya Temas Algılama Sistemi


Jaguar FX'in bazı özellikleri: Çok yönlü gösterge paneli, dokunmatik ekran, modern malzemeler ve grafikler, 6 vitesli otomatik şanzıman, Elektronik Fren Yardımı, Elektronik Fren Güç Dağılımı, Anti-Blokaj Fren Sistemi, Dinamik Stabilite Kontrolü, Dönüş Fren Kontrolü ve Motor Çekme Torku Kontrolü ve Jaguar'da bir ilk olarak, gerekli durumlarda aracın hızını düşürerek ön tekerleklerin tutuşunu daha da iyileştiren Dışa Savrulma Kontrol Mantığı gibi sistemler.
Ve araba dünyasında ilk defa uygulanan bir sistem: Yeni XF, markanın yeni 'Yaya Temas Algılama Sistemi'ne sahip. Yayaya çarpma durumunda kaputun piroteknik olarak açılmasıyla göz açıp kapayıncaya kadar kaput ve motor arasında yastık etkisi yaratılıyor.

Hiç yorum yok: