Araç ruhsatı yenileme


Eski trafik tescil belgeleri tarihe karışıyor. AB uyum çalışmaları kapsamında trafik tescil belgeleri yenilenecek. Mevcut belgelerin değiştirilmesi gerekmiyor. 2 Şubattan sonra araç satın alan veya devir işlemi yaptıranlara yeni belgeler düzenlenecek.
İçişleri Bakanlığı, 13 milyon araç sahibinin işlerini kolaylaştırmak için adımlar atıyor. İş takipçilerince doldurulan veya vatandaş tarafından doldurulması gereken belgeler, bundan sonra polisler tarafından bilgisayar ortamında doldurularacak.
Yeni belgelerde 3 yerine 6 muayene bölümü bulunuyor. Böylelikle araç sahipleri belgeleri daha uzun süre kullanabilecek. Yeni trafik tescil belgelerinde TC kimlik numarası veya şirketlerin vergi numarası da yazılacak.
Eski belgelerinizi değiştirmek isterseniz Trafik şubelerine ücretini ödeyerek yaptırabilirsiniz. Bunun mecbur olmadığını hatırlatalım.
Elinde doldurulmamış, eski belgelerden bulunan vatandaşlar ise 29 Şubata kadar müracaat ettikleri takdirde eski belgeleri yenisiyle ücretsiz olarak değiştirebilecek.

Hiç yorum yok: