Elektrikli Arabaların Fiyatları

Güvenlik kriterlerini başarıyla geçen ilk elektrikli otomobil Hindistan'da üretildi ve Avrupa'da satışa sunuldu. Gördüğü iş göz önüne alındığında fiyatı oldukça makul. Avrupa satış fiyatı 14500 Avro.

Araç oldukça küçük ve 100 km'lik mesafe için harcadığı enerjinin bedeli sadece 1 avro. Küçük olduğu için maksimum hızı 80 km'yi aşamıyor ve sadece iki yetişkin ve iki çocuk taşıyabiliyor.

Distribütör firma Greenmobil'in sahibi Arnaud de Viron elektrikli araçların iki yıl içinde büyük bir patlama yapcağını düşünüyor. Talep oluduğu takdirde elktrikli arabaların çok daha gelişmişlerinin üretilebileceğini de ekliyor.

Şu anda bu arabaya sahip olmak pek kolay değil gibi. Türkiye'de henüz satışa çıkmadı ve Avrupa'da siparişle satılıyor. Yani önce sipariş veriyorsunuz, sonra fabrikada üretip site veriyorlar. Aynen terziye takım elbise diktirmek gibi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

artık turkıyede kazaları azaltmaya çalışırken insanlarımızı yürüyen tabutlara mahkum edenler utansın biz ne zaman kendimize geleceğiz benim tavsiyem bu arabalardan uzak dursunlar.