Mini onarım: Kaskonuzun hasarsizlik indirimi bozulmuyor

14 milyon adet kasko yaptırıldığı sadece 50 bin araç için mini onarım (küçük hasar, küçük onarım) yaptırıldığı belirtiliyor.
Peki nedir bu mini onarım? Sigorta şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Kapsamı her firmaya göre değişebilir. Poliçeye bakarak neleri kapsadığı görülebilir.

Mini onarım hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Kaskonuzun anlaşmalı olduğu servise giderek bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Bunun için tutanak hazırlamaya gerek yoktur. Aracınızın hasarsızlık indirimi de etkilenmez.

Mini onarımdan kaç kere faydalanabilirim

Yine kasko şirketlerine ve yapılacak tadilata göre değişir. Örneğin Anadolu Sigorta boya tamirini yılda 4 adete kadar yapıyor.

Mini onarım hizmeti neleri kapsar?

Örnek olması için HürSigorta'nın mini onarım kapsamını aşağıya çıkarıyoruz:
a. “Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme” ( 5 cm çapa kadar boya hasarsız kaporta göçükleri)
b. “Boya Hasarlı Kaporta Düzeltme” (10 cm’ye kadar boya hasarlı kaporta göçük ve ezikleri)
c. “Boya Tamiri, Mini Yama” ( 20 cm çapa kadar plastik tampon sıyrıkları, 30 cm ye kadar kaporta panel çizikleri ve sıyrıkları)
d. “İç Döşeme Tamiri” (deri, halı, kumaş, plastik üzerindeki 1 cm çapa kadar sigara yanığı, 5 cm çapa kadar yırtık, çizikler, 3 cm çapa kadar plastik parça kopukları)
e. “Ön Cam Tamiri” (manda gözü, yıldız, kombine tip gibi 1 cm çapa kadar cam kırıkları)
f. “Plastik Tampon Tamiri” (Ön ve arka tamponlardaki teknik olarak onarılabilir her türlü göçük,yırtık,kopuk ve eksik parça gibi plastik hasarları)

İlgili yazılar:
Kasko hakkkında
Trafik sigortası ücretleri
Hasarlı araç sorgulama

1 yorum:

Adsız dedi ki...

H sinifi ehliyeti yeni aldim.Engelim sag kol üst ve orta extremite.sag kolumu kullanamiyorum.raporumda özel tertibatli arac kullanir ibaresi yok.ancak yardimci cihaz kullanmasi gereklidir:evet ibaresi var.ayni zamanda vergi indirimindende faydalaniyorum.ötv indiriminden faydalanabilir miyim? ve acaba nasıl bir aparat taktirmam lazim.