Otopark işletmecileri araç sarj istasyonu kurdunuz mu?

İSPARK ile Yıldız Teknik Üniversitesi anlaşmışlar. Buna göre belli başlı otoparklara elektrikli araçların sarj edilebilmesi için şarz istasyonu kurulacak.

Şarj istasyonu şart mıdır?

Şarj istasyonları bataryaların hızlı doldurulması içindir. Garajınızda fişi prize takarak aracınızı 8 saatte kendiniz şarj edebilirsiniz. Tabii 8 saat çok uzun bir süre. İşte bu noktada devreye şarj istasyonları giriyor. Bataryanının %80'ini yarım saat, kırk beş dakika içinde şarj edebiliyor.
Modelden modele fark etse de dolu bir batarya ile 100-150 km arasında yol alınabiliyor.

Elektrikli araç sarj istasyonu fiyatı

Bir şarj istasyonunun maliyeti 10 bin lira. Ticarette bir kural vardır: ilk başlayan genelde kazanır. 2012 yılında Türkiye'de 4 bin elektrikli araç olacağı söyleniyor. Bünyesinde şarj istasyonu bulunduran otoparklar rakiplerine fark atmış olacaklardır.
Fransa'da 2015 yılına kadar otoparklara sarj istasyonu bağlanması şart koşulmuş. 2012 yılından itibaren yapılacak binaların otoparklarına şarj ünitesi konulması karara bağlanmış.
Elektrikli araçlar için geçtiğimiz günlerde vergi düzenlemesi yapılmıştı. Aynı Fransa'daki gibi şarj istasyonu için de benzeri düzenlemelerin yapılması kuvvetle muhtemeldir.

Elektrikli Ford Focus
Elektrikli Fiat Doblo Ev
Elektrikli BMW
Elektrikli arabalar

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Abii resimler görünmüyo...