Yeni Citreon C5

İkinci nesil Citroen C5 geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye'de satışa sunuldu. D sınıfı bir araç olmasına rağmen Coupe görünümü ile uzmanlardan tam not alan Yeni C5, yere yakın farları, yuvarlak hatları, Alman tarzına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Daha agresif bir görüntü veren çekik farları, büyük sis farları, geniş hava girişleri ile dinamik bir göntüye salip C5 bir üst sınıfı Citroen C6'yarakip gibi duruyor.
Citroen C5, Türkiye’de 1.6 HDi SX, 1.6 HDi SXPK, 2.0 HDi SXPK, 2.0 HDi Exclusive versiyonlarıyla satışa sunuluyor. 1.6 HDi SX ve SXPK modelleri 110 beygir maksimum güç, 1750 devirde 240 Nm’lik torka sahipken; 2.0 litrelik HDI SXPK BVA ve 2.0 HDI Exclusive BVA modellerinde 138 beygir maksimum güç ve 320 Nm maksimum torka ulaşılabiliyor. 1.6 litre hacmindeki motor 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilirken, 2.0 litrelik dizel motorda otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Ayrıca C5, ABS Fren Sistemi, EBA (Acil Fren Destek Sistemi), EBD (Elektronik Güç Dağıtıcı), ASR (Antipatinaj Sistemi), ESP (Eloktronik Denge Programı), sürücü diz koruyucu hava yastığı dahil 9 adet hava yastığı, darbe anında yakıt kesme ve flaşörlerin otomatik yanması gibi üstün güvenlik özellikleriyle öne çıkıyor.
İkinci nesil Citroen c5'in fiyatı 50,450 YTL'den başlıyor.

Yeni Citroen C5 Resimleri





3 yorum:

Adsız dedi ki...

yaw aklımı basımdan alıyor
boyle 1sey gormedm ben

Adsız dedi ki...

boyle sıtelern yasaklanması lazm cunku aklımı yıtırecem hıc bukadar asık olmamastm

Murty dedi ki...

mükemmel bir araba, yalnız benim bindiğim c5'te bu resimde görünen navigasyon cihazı bulunmuyordu. Bence bu tip araçlarda artık navigasyon standart hale getirilmeli. arka camın obal olması da Citroen'in yine ilginç tasarımlarından bir tanesi olmuş.