05 Temmuz ehliyet sınavı cevapları, cevap anahtarı

05.07.2008 tarihinde yapılan Ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayımlandı. Kısaca "ehliyet sınavı" diye bildiğimiz sınavın adı Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı olarak geçiyor. Sınava girebilmek için Motorlu Taşıt Sürücü Kursu'na devam etmek gerekiyor. Bazı sitelerde yazıldığı gibi sınavı ÖSYM yapmıyor. Sınav Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB.gov.tr) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Egitek) tarafından yapılıyor. Egitek bir devlet kurumu olduğunu belli etti. Binlerce kişinin merakla beklediği soruları hafta sonu yayımlamadı, hafta içi yayınlamayı başarabildi.

Ehliyet Soruları ve Cevapları


Ehliyet sınavları 3 bölümden oluşuyor.
İlk Yardım
Motor
Trafik
Sınavda başarılı sayılabilmek için her bir bölümden en az 70 puan almak gerekiyor. Sorular çoktan seçmeli ve dört seçenekli. Yanlışlar doğruyu götürmüyor. Sınavda başarısız olanlar bir sonraki sınava tekrar girebiliyor. Sadece başarısız olduğu bölümün sınavına girmek yeterli oluyor.
3 bölümden de 70 puan ve üstünde alanlar Direksiyon Sınavına girme hakkı kazanıyor.

Ehliyet sınavı sonuçlarını ilk siz öğrenin


Sonuçlar açıkladığında e-posta ile uyarılmak istiyorsanız, abone olunuz. Abonelik ücretsizdir. E-posta adresinizi yazdıktan sonra "Ekleyin" düğmesine tıklayın. Karşınıza küçük bir pencerede doğrulama formu çıkacaktır. Orada gördüğünüz harfleri veya rakamları kutu içine yazıp "Complete Subscription Request" düğmesine tıklayın. Size bir e-mail göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıkladığınızda aboneliğiniz başlayacaktır.
Not: Bu abonelik sadece "ehliyet sınavı" etiketli yazılar içindir.

E-posta adresiniz:


Hiç yorum yok: