Direksiyon sınav tarihleri, direksiyon sınavı ipuçları

LPG 5 temmuz'da Meb'in yapmış olduğu merkezi ehliyet sınavının sonuçları açıklandıktan sonra 26-27 Temmuz tarihleri arasında direksiyon sınavı yapılacak.

Direksiyon sınavında nelere dikkat etmelisiniz?

Oturur oturmaz koltuk, ayna ayarlanır, emniyet kemeri takılır. Sonra vitesi boşa alınır ve kontak çevirilir. Daha sonra sinyal verilir, el freni indirilir, debriyaj hafifçe bırakılırken gaza basılır.

Bunların dışında tavsiyemiz, aracı yavaş kullanmanız, teyp, radyo vs açmamamanız, açıksa kapatmanız, trafik lambalarına çok dikkat etmeniz, kalkışlarda aracı istop ettirmemek için dabriyajı çok yavaşça kaldırmanız olacak.
Herkese başarılar.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Sınavı geçtik ama bazı illerde direksiyon sınavı 2 Ağustos'ta yapılacak.
Bende 2 Ağustos'ta direksiyon sınavına gireceğim, Zonguldak MEB'in kafası 1 hafta geriden geliyor sanırım.Boşuna 1 hafta bekletecekler insanları, ayrıca işnin komik tarafı nüfus yoğunluğu olan yerlerde sınavı daha erken olması.

Adsız dedi ki...

valla direksiyondan geçtik ama yarım yamalak...teorik dersler 100 ama bu sınav 78 oldu.bence 100 lüktü ama hocadan allah razı olsun olmayan şeyleri çok ii anlatmıştı.mesela benim düğünüm konusu 100 kere açıldı.hayatım da duymadığım yarım park olayını ilk kez sınavda duydum.bu da kapak olsun.dörtlülerin ne işe yaradığını o anda anladım mıh gibi...bayanlar hemcinsiniz olarak benden size tavsiye.bayan hoca aramayın boşuna....olan neyse o....

mertcan dedi ki...

ya arkadaşlar çok ilginç bi olay ki sizle paylaşmak istedim. ben hemşireyim 5 temmuzda ehliyet sınavına girdik göz doktoru bi arkadaşla sınav iyiydi falan filan sınav sonuçları açıklanıncaya kadar herşey muhteşem gibiydi. sonuçlar bi açıklandı ve geçmişim. buraya kadar herşey normal ama bide ne duyalım... bizim dr. saglıktan çakmış...güül güül öldüm yaa.

Adsız dedi ki...

Valla bizim burda da hemşiree ilkyardımdan kaldı..Garibim çok üzgündüü :))

Adsız dedi ki...

selemun aleykum arkaşlar acaba direksiyon sınavı ne zaman olacak bilsi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim çok tşk ederim saygılar

Unknown dedi ki...

herkese başarılar heycana gerek yok daha önce arabaya binmediyseniz zaden kalırsınız her kalnışde 75 ytl vere vere ögrenirir kaza yaparız diye korkmaya gerek yok gaz bedalı ordaysa frende yanında bas gaza

Mehtap dedi ki...

yarın ki sınavdan sonra yorumumu görünn...!=>>