Ucuz arabalar

Bir süredir araba piyasasında oldukça revaçta olan ucuz otomobil, herkese otomobil kampanyaları otomobil fiyatının %50'si vergilerden oluşan ülkemizde pek tutmadı.

Çin arabası chery

Geçtiğimiz şubat ayında Mermerler Otomotiv tarafından Türkiye'ye getirilen Çin arabası Chery beklenen başarıyı sağlayamadı. İki ayda sadece 183 adet Çery marka otomobil satıldı. Halbuki piyasaya girdiğinde ortlığı kasıp kavurması bekleniyordu.

Hint arabası Mihindra

Hindistan üretimi Mahindra Pikup'lar da beklenen ilgiyi görmedi. 24 bin başlangıç fiyatıyla satışa sunulan Mihindra Türk alıcılar tarafından pahalı bulundu.

İran arabası samand


Çin ve Hint otomobillerinin aksine İran arabası Samand 19,900 Ytl'lik başlangıç fiyatıyla Türkiye piyasasında tutunacağa benziyor. Şu ana kadar 800'ün üzerinde satış rakamına ulaşan Samand MYS otomotiv tarafından Türkiye'ye ithal edilmişti.

Dacia Logan

"Ucuz otomobil" konseptinin fikir babası olan Renaut Meis'in eski başkanı Lous Schweitzer 5 bin avroluk araba üreteceklerini söylemişti. Ve bir süre sonra Renault Dacia'yı alarak Logan markasını üretti. 17 bin liradan başlayan Logan'ın iki aylık satış rakamı 183.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

NERESİ UCUZ BUNLARINN

Unknown dedi ki...

arabalar ucuz devlet saolsun vergiler iyi :))))

Unknown dedi ki...

sağolsun devlet aldığımız arabaya bedavadan ortak oluyor.üretici firma ne yapsın.bu devlet nereye kadar gidecek bilemiyorum.ayıptır yav.%40'ın üzerinde vergi nerede var be.devlet(hükümetler) milleti öküz yerine enayi yerine koyuyor.haksız da değiller bir yerde.standart bir arabaya 25 milyar veremem.başka kapıya.

Adsız dedi ki...

bizi yönetenlerden rica ediyorum,,elin oğlu (hamal hikayesi ) 1 mt ipin hesabını veremedi...öbür tarafa inanıyorsanız artık sömürmeyin,,,SÖMÜRTMEYİN