Lpg markaları

En çok tutulan otogaz sistemleri

En çok tutulan yerli otogaz sistemleri Atiker, Brc, Voltran, Stargas, Zavoli ve Lovato'dur. Diğer otogaz dönüşüm sistemleri ise şunlardır: Aldesa, baykan, easy, Ekogaz, Hedef, Landi renzo, Los-gas, Marini, Omvl, Prins, Stefanelli, Teleflex, Vicars, Autronic, Bedini, Collina, Ecogas, Emmegas, Landi, Lo-gas, My Gas, Platinca, Tartarini, Ultragas.

Lpg montaj

Enjeksiyonlu ve karbürotörlü araçlara farklı lpg dönüşüm sistemleri takılıyor. Korbüratörlü araçlara takılan sistemin 300-600 YTL arasında bir masrafı oluyor fakat enjeksiyonlu araçlarda bu masraf en az iki kat fazla oluyor. Enjeksiyonlu araçlara tarılanlar otomobilin perfarmasını nerdeyse hiç düşürmüyor çünkü motor her bir enjeksiyona ayrı ayrı gaz akışını sağlayan bir sistemle - ki buna sıralı sistem deniiliyor - çalışıyor.

Lpg fiyatları

Aslında 1500 YTL yerine 500 YTL vererek enjeksiyonlu aracınıza sıralı olmayan klasik sistem otogaz döşetebilirsiniz. Teknik olarak bu mümkün fakat iki sebepten dolayı pek tavsiye edilmiyor. Birincisi bakımı zor oluyor ve problem çıkarabiliyor, ikincisi aracın performasını olumsuz yönde etkiliyor.

Hiç yorum yok: