Kaza tutanakları, trafik kazası tutanağı örneği


arabalar
1 Nisan 2008'den itibaren maddi hasarlı trafik kazalarında polis çağrılmayacak, sürücüler kaza tutunağını kendileri hazırlayacaklar.

kaza tesbit tutanağı

Araçlarda bulundurulması gereken bir şeylerden biri de kaza tespit tutanağı. Fotoğraf çekebilen bir cep telefonu veya bir fotoğraf makinenizin olması iyi olur. Çünkü gerekirse tutanağın yanında fotoğraf da isteniyor.

Tutanak nasıl hazırlanır?

Kazaya karışan taraflar matbu tutanağı doldurup imzalayacaklardır. İlgili açıklamalar ve hangi hallede polis veya jandarma çağrılacağı tutanakta mevcuttur.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı indir


Tutanak TRAMER ve Emniyet'ten temin edilebiliyor. Tutanakların 1 Nisan 2008'den itibaren araçlarda bulundurulması zorunludur. Tutanakla ilgili açıklamaları indirin.

Tutanaklar kime teslim edilecek?

Hasar tespit tutanakları kendi kasko şirketinize veya karşı tarafın Karayolu Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) poliçesini düzenleyen sigorta şirketine gönderiliyor. Şirketler tutanakları değerlendirip Trafik Sigortaları Bilgi Merkezine (TRAMER) durumu bildirecekler. Şirketlerin raporlarında farklılık olması halinde TRAMERde yapılan değerlendirme esas alınacaktır.

Hiç yorum yok: