Çin arabaları

Türkiye'de satışa sunulan çin otomobilleri yavaş yavaş araba piyasasına giriş yapmaya başladı. Türkiye'deki Çin mallarının ucuz olmasından dolayı Çin arabalarının da ucuz olması bekleniyordu fakat Çin otomobilleri umulandan biraz
pahalı. Şu anda Türkiye'de satışta olan marka sadece Chery otomotiv'in ürettiği arabalar. Dünya piyasasında BYD markası da var ama henüz Türkiye'de satışı yok.

Türkiye'de satılan Çin arabaları ve fiyatları


Chery Tiggo 3

1,6 motor seçeneği ve benzinli olarak üretilen Tiggo'nun fiyatı 32,000 Ytl.

Alia


1,6 motor ve benzinli olan bu araç en ucuz çin arabası. Anahtar teslim fiyatı 19,900 Ytl'den başlıyor.

2 yorum:

Hakan Kurtoglu dedi ki...

ne yapsın elin çinlisi tatanın 2000 ytl lik arabası türkiye girince 10000 ytl ye ÇIKIYORSA satılıyorsa onların ne günahı varki pireyi sıkıp yağını para yapan bürokrasimiz sağolsun. çinliler bedava verse bize yine ucuz vermezler bilesiniz.

Murty dedi ki...

çin arabası ucuz geliyor da vergiler onu pahalı yapıyorsa; aynı vergiler diğer araçlara, markalara da uygulanıyor. bu durumda fiat linea, renault symbol, fiat albea gibi araçlar da vergisiz fiyatta çinde üretilmedikleri halde çindekilerle aynı. ikisinin de üzerine aynı oranda vergi binince ikisinin de fiyatları aynı oluyor. Her şekilde çin arabaları ucuzluğu için değil de bir seçenek olarak alınabilecek arabalar oluyor.