Hurda ve kayıp araçlara vergi affı

hurda indirimiElinizde motorlu taşıt vasfını yitirmiş bir arabanız varsa veya kayıtlarda görünüp de kendisi ortada olmayan bir araç söz konusu ise size bir haberimiz var.
Bu araçların birikmiş olan MTV'sinin çeyreğini ödüyorsunuz, geriya kalan kısmı, faizi ve cezaları affediliyor ve aracın kaydı siliniyor.
Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak, yapılacak işlemleri, dilekçe ve evrakları görmek ve ilgili kanunu okumak için tıklayın.
Daha kısa ve özet bilgiler burada.

Hurda araba indirimi yasası
Hurda araçlarda vergi indirimi ne kadar?
Traktör için hurda indirimi
Hurda araç indirimi

2 yorum:

M.Nurettin KAYADEMİR dedi ki...

Adım M.Nurettin KAYADEMİR. Benim özürlü aracım vardı. 05.09.2010 tarihinde kaza geçirdim. Aracım 2008 Model Peugeot 207 Dizel di. Kaskolatmıştım aracımı. Fakat bugün beni şirketten aradılar sigorta şirketim aracı pert araç alan bir şirkete devretmiş. Bu şirkette bana aracımın piyasa degeri altında bir fiyat vermiş ve benden Ö.T.V yi yatırmamı istiyor. Maliyeden sorduğumda ise yatırmayacaksın diyorlar. Fakat kasko şirketi ise yatıracaksın diyor muhakkak. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz arkadaşlar. Ne yapmam gerekiyor yatırmam mı ? yatırmamam mı ? Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla...

arabalari.net dedi ki...

@M.Nurettin KAYADEMİR;
Geçmiş olsun.
Sözleşmede yazılı olan bedeli kasko şirketi size ödemekle yükümlüdür. ÖTV maliyeye ödenir, maliye size ödeme yapılmayacağını söylediğine göre kasko şirketi nereye ödeme yapmanızı istiyor? Maliyeden alacağınız bir belgeyi kaskocunuza ulaştırınız.
Bir avukata danışmanız sizin için daha iyi olacaktır.