18 Nisan Ehliyet Sınavı Soruları, Sonuçları

Sorular ve cevaplar açıklanmıştır. Yazının sonuna bakınız. Ülkemizde ehliyet sınavlarını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Egitek) yapıyor. 2009 yılı içinde toplam 5 adet ehliyet sınavı yapacak. Bu yılın ilk sınavı 14 Şubat 2009 günü yapılmıştı. Yazılı sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına alınmıştı. Bu senenin ikinci sınavı 18 Nisan 2009 Cumartesi günü yapılacak. Adaylar sınav yerlerini internetten öğrenebiliyor.

E-sınav, internette ehliyet sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı maliyeti azaltmak ve süreci kısaltmak için sınavları internetten yapmayı planlıyor. Esınava pilot il olan Ankara'da başlanacak. Nisan'da yapılacak sınavın e-sınav olacağına dair şu ana kadar herhangi bir bilgi verilmedi.
E-sınav'da sonuçlar aynı gün içinde açıklanacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenlerin klasik test sınavına girebilecekleri ifade ediliyor.
Sınav hafta sonu yapıldığı için bakanlığın soruları açıklaması birkaç günü yani hafta içini bulabiliyor. Sorular ve sonuçlar açıklandığı zaman size haber vermemizi isterseniz sitemizin bültenine üye olabilirsiniz.
Ücretsiz abone olun, siteniz güncellendikçe size haber verelim.
E-posta adresiniz:



Sınav ve sorular, sonuçlar hakkında yorumlarınızı bu yazının altına yazabilirsiniz. Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.
18 Nisan Ehliyet sınavı sorularını ve cevaplarını indirmek için tıklayın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

cevaplar ne zaman açıklanacak

Adsız dedi ki...

neden açıklanmadı bu kadar zormu

nagihan dedi ki...

18 nisan sınav sonucları 7-8 mayısta acıklanacakmış