Kar tipi lastik, kış lastiği zorunlu mu?

Bugünlerde bir haber dolaşıyor ortalarda. Kış lastiği, kar lastiği zorunlu olacakmış?
İçişleri Bakanlığından, Karayolları Genel Müdürlüğünden, Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin bir açıklama yok. Resmi ağızlardan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bir kanun, genelge, yönetmelik henüz çıkmış değil.
Bu haberler biraz da kamuoyu oluşturmaya yönelik diye düşünüyoruz. Birilerini aklına sokalım ki belki yaparlar diye düşünüyor olsa gerek lastik üreticileri.
Kış lastiklerinin gereksiz, faydasız olduğunu kimse iddia edemez. Şimdiye kadar niçin zorunlu olmadı diye sormak lazım.
Konuyla alakalı bazı sorunlar çıkacağı aşikar. Şöyle ki:
Araçlarda kış lastiği olup olmadığını kim denetleyecek? Kabak lastikle yola çıkan araçlar denetleniyor mu?
Kış lastikleri ne zaman takılacak? Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde kar lastiği gerekli deniyor. Ama mevsimden mevsime yöreden yöreye hava sıcaklığı değişmektedir.
Sorular uzar gider.
İlgili yazılar
Kış lastikleri fiyatları
Doğru lastik jant seçimi

1 yorum:

ali akkuş dedi ki...

merhaba ben ali akkuş iyi akşamlar ben şuanda %45panik atak ve obsesif kompulsif bozukluk hastasıyım babam vefat etti b sınıfı ehliyete sahibim(bu ehliyeti askerlik muayenesinden önce aldım)fakat araba sürerken heyecanlanıyorum malülen emeklilik için 2013de heyete gireceğim %60 ve üzeri alırsam malülen emekli olacağımı söylediler eğer malül olursam bende ötv indiriminden yararlana bilir miyim? yada ehliyetimi h sınıfı yapabilirmiyim? cevaplarsanız teşekkür ederim iyi akşamlar.