2011 araç muayene ücretleri, 2012 muayne fiyatları

2010 yılında muayene ücretleri Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker : 181,72 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork : 135,7TL
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet : 69,62 TL

Araç muayenesi ne zaman

Hususi (binek) Otomobiller ve Her Türlü Römorkları: Hususi yani binek otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır)

Resmi Otomobiller ve Her Türlü Römorkları: Resmi otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.

Lastik Tekerlekli Traktörler (LTT) ve Her Türlü Römorkları: Lastik tekerlekli traktörler ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her üç yılda bir muayene edilmelidir.

İki veya Üç Tekerlekli Araçlar ve Her Türlü Römorkları: İki veya üç tekerlekli araçlar ve bu araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.

Diğer Motorlu Araçlar ve Her Türlü Römorkları: Diğer bütün motorlu araçlar ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmelidir. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dâhildir.)

2012 fiyatları en yüksek 200 lira olacaktır diye tahmin edilmektedir. Sıfır Araba fiyatları

Hiç yorum yok: