İlk Dizel Hibrid motorlu Citroen marka otomobil

Citroen, emisyonu çok düşük olan ilk dizel hibrid otomobilini görücüye çıkardı. Şangay Otomobil Fuarında gösterilen bu düşük yakıt tüketimli ve çevreci otomobil çevre dostu otomobil alıcıları tarafından ilgiyle karşılandı. Beş kapılı hatchback CS5 bu teknolojinin kullanıldığı ilk araba oldu. Toplam 200 beygirlik bu otomobil gücünü 2.0 litrelik 163 bhp'lik turbo dizel motorunun ve 37bhp'lik elektrikli motorunun kombinasyonundan alıyor. Bu durum karbondioksit sılınımını 99 g/km'ye düşürüyor. 4x4 çekişli bu aracın ön tekerlekleri elektrikli motor ile hareket ettirilirken, arka tekerlekler turbo dizel tarafından hareket ettiriliyor. Dolayısıyla şehir içinde düşük hızlarda seyrederken sadece elektrikli motorunu kullanabiliyor.

Beş yetişkinin rahatlıkla seyahat edebilecek büyüklükte olan bu otomobilin iç tasarımı ve döşemesi de oldukça dikkat çekici; kırmızı ve beyaz deri döşemeler aracı otomobilseverler için cazip kılıyor.

Fiyatlar henüz tam olarak belli değil, fakat Avrupa'da 25 bin ile 30 bin Avro arasında fiyatı olacağı tahmin ediliyor. Otomobil 2012 yılında seri üretime geçecek.

Hiç yorum yok: