Markalar oto yedek parça fiyat listeleri-ni açıklamalı

araba yedek parçaOtomobil markalarının hepsi orijinal yedek parça kullanılmasını tavsiye ediyor, orjinal olmayan parça kullanımından doğacak olan arızaları garanti kapsamı dışında bırakıyor. Otomobilinizin mutat bakımlarını yetkili serviste yaptırmanız isteniyor.
Tüm bu tavsiye ve dayatmalara rağmen oto sahipleri yan sanayi, çıkma parça kullanır, bakım ve tamirat işlerini servisler yerine ustalarına yaptırır. Ustalar da çoğunlukla okumadığı için sanayiye verilmiş kişilerin yetişmiş halidir. İşlerini deneme yanılma yoluyla, usta-çırak ilişkisi ile öğrenirler. Can taşıdığımız bir aracı niçin "usta"lara emanet ederiz? Tüketiciye sorarsanız alacağınız cevap bellidir: Servisler pahalı.
Servisler gerçekten pahalı mı, çakma yedek parça fiyatları orijinal yedek parça fiyatlarından daha mı ucuz? Bu soruların cevabını bilemiyoruz. Bilemiyoruz, çünkü markalar servis ücretlerini ve yedek parça fiyatlarını açıklamıyor.
Otomobil üreticilerinin internet sitelerini geziyoruz, modellerin fiyat listesi, opsiyonların fiyatları var. Satış sonrası sayfalarına baktığınızda, servis adresleri, niçin orijinal yedek parça kullanmanız gerektiğine dair bilgiler, garanti koşulları verilmiş. Gerisi yok.
Size servisin adresini gösteriyorlar fakat servislerdeki işçilik ücretleri, yedek parça fiyat listeleri verilmiyor. Aynı iş veya tamirat için aynı markanın farklı servislerinde farklı ücretler isteniyor. İşi gücü olmayanlar servis servis gezip en uygunu bulabilir.

Lada yedek parça fiyatları

İnternet sitesine baktığımız markalar içinde sadece Çelik Motor'un ithal ettiği Lada'nın yedek parça fiyatları verilmişti. Demek ki parça fiyatlarını vermek mümkün olabiliyormuş, diğer markalardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Servis ücretlerini de önceden bilmek müşteri olarak hakkımız.
İlgili yazılar
Akü fiyatları
Opel servisleri
Kış lastikleri fiyatları

Hiç yorum yok: