Auto Show 2010'dan izlenimler, yeni modeller, fotoğraflar

2010 İstanbul Autoshow Fuarına 28 Ekim tarihinde FIAT'ın VIP davetlisi olarak Arabalari.net adına katıldık. Kapıdan içeri adımımızı attığımız anda büyük hayalkırıklığına uğradık diyebilirim, çünkü beklenenin aksine konsept ve Türkiye'ye henüz getirilmemiş, yeni araçlar yoktu. Bunun yanı sıra salonların biri çok sıcak iken, diğeri çok soğuk idi. Isıtma sistemi düzgün ayarlanmamıştı ve bazı salonların çatılarından su damlıyordu, öyle ki Porsche standındaki arabalarının etrafında turuncu kovalar görmeniz kaçınılmazdı. Araçların yanlarında bekleyen bayanlar da bitkin haldeydiler, kesinlikle vardiyalı çalıştırılmalı gerekiyordu, bazı mankenlerin topuklu ayakkabılarını sık sık çıkardığını da rahatlıkla gözlemleyebilirdiniz.

Daha önce de belirttiğim gibi 2010 İstanbul Autoshow'da öyle sizi şaşırtacak modeller bulunmamaktaydı, birkaç konsept aracın dışındaki tüm araçları İstanbul'un belirli semtlerinde zaten sık sık görüyoruz. Bilinen modellerin hybrid versiyonları ve son modelleri vardı. Ek olarak Renault'un Lattitude ve Ford Focus'un 2012 sedan tipi aracı ilgimizi çekti. Öncelikle Ford severlere artık Ford'un 1.6 üstü motorlarını araçlarda görebileceğini belirtmek isterim. Peugeot da aşağıda gördüğünüz konsept aracını fuar alanına getirmişti, görebileceğiniz en olağan dışı araç, Peugeot'un bu aracıydı.


2010 İstanbul Autoshow'un en başarılı ve güzel standı Mercedes'e aitti, güzel bir keman dinletisiyle fuar ziyaretçilerinin ilgisini çok iyi çekmeyi başarmıştı Mercedes. En geniş ve düzenli stand ise FIAT'ındı kuşkusuz. Yolunuz düşerse mutlaka her iki markanın standında uzun vakit geçirmeye özen gösterin. Özellikle FIAT'ın otomobil müzensinden gelen aracı oldukça ilgi çekiciydi.

Fuardan diğer fotoğraflar

Hiç yorum yok: