Turkcell, Vodafone Araç Hasar Sorgulama ve Tramer Kazığı

İkinci el araç alırken aracın geçmişini öğrenmek için sahibinin verdiği bilgilerle yetiniyor idik. Arabaların sigorta bilgileri TRAMER tarafından saklanıyor. Kaza yapan bir araç eğer sigorta kapsamında yaptırıldı ise bunu kayıtlarda görebiliyorsunuz.
Diyelim ki ikinci el bir araba için pazarlık yaptınız, araç sahibi ilk sahibi olmadığını dolayısı ile arabanın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi diyelim. Turkcell veya Vodafone hattınızdan -Avea yok- 5664 kısa mesaj göndererek aracın geçmişteki hasarlarını görebilirsiniz.
HASAR yazıp peşinden araç plakasını yazarak 5664 gönderin. Aracın bilgileri cebinize gelecektir. Örnek: HASAR 34XX123 Aracın plakası değişmiş dahi olsa hasar bilgisi cebinize gelecektir.
Plaka dışında Şasi veya Motor numarası ile de sorgulama yapılabiliyor. Ayrıntılar için Tramer sitesine bakınız.
Buraya kadar kolay kısmı idi. Gelelim bu hizmetin bedeline.
Servis Ücretleri:
Servis Ücretleri: Hasar servisi 2.8 TL - Kaza servisi 2 TL - Trafik servisi 2 TL - Kasko servisi 2 TL - Mağdur servisi 1.6 TL - Sigortalarım servisi 2.4 TL'dir


Bu hizmetin illa ki cep telefonundan yapılması Tramer tarafından atılmış bir kazıktır. Günümüzde otomobil alışverişleri internet üzerinden yapılıyor. Yani pazar internette. 2.8 TL ücreti ne diye ödüyoruz. Cep ile verilen hizmetin internetten ücretsiz olarak verilmesi gerekir. Veya cep ile yapılan sorgulamalardan ücret alınmamalı.
Tramer'in sitesinde tutanak sorgulama sayfası var. Bu sayfada yapılacak sorgulamalarda sadece plaka bilgisi yetmiyor. Ayrıca bu sayfadan elde edilecek sorgulama sonuçlarının SMS yoluyla elde edilen sonuçlardan farklı olup olmadığını bilmiyoruz.

Tramer, SMS ile Hasar Tespit Reklamı Videosu


Hiç yorum yok: