arabaistermisin.com ile araba kazanmak mümkün mü?

Önce site hakkında kısaca bilgi verelim. Site başlığında satılık araba, online açık arttırma yazıyor. Orada araba satılmıyor bu sebepten başlığın birinci kısmı doğru değil. Gelelim ikinci kısmına: Açık arttırmanın ne olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Ortaya konulan mala en yüksek teklifi veren alır. Fakat bu sitede en yüksek fiyatı veren mala sahip olmuyor, en düşük ve benzersiz teklifi veren sahip oluyor. Tahmin edeceğiniz gibi diğer kişilerin ne teklif verdiğini görmüyorsunuz. Teklif vermenin bir bedeli var. Her teklif için para ödemeniz gerekiyor. Ayrıntıları meraklısı gidip öğrenebilir kısacası bu bir şans oyunu.

Araba ister misin. com hakkında

Amerika menşeli bir şirket var arkasında. 1 Ocak 2010'dan beri Türkiye'de yayında imiş. O tarihten bu yana Türkiye'de araba kazanan olmuş mudur bilemiyoruz. Eğer oldu ise şirket yetkilileri ispatladıkları takdirde burada yayınlarız. Türkiye'de araba teslimi ve reklam için İzmir Ödemiş'te bir adres verilmiş. Telefon numarası veya mail adresi yok. Ayrıca ismi verilen Basma Company International Limited'i Ticaret Sicil Gazetesi'nde yaptığımız sorgulama sonucu bulamadık.

Araba kazanmak mümkün mü?

2 Gün önce siteden bir ekran görüntüsü aldık. Resim 1 Görüleceği üzre Porche Panamera S için kalan teklif sayısını 159921 gösteriyor. Bu yazıyı hazırladığımız saatte (28.08.2010 23.00 suları) kalan teklif sayısını 159920 gösteriyordu. Yani 2 günde sadece bir kişi teklif vermiş. Sitede diyor ki kalan teklifler bitmezse ihale 30 gün sürermiş. Resim 2 (Güncelleme: Resim 2 26 Eylül 2010'da alındı) Bu ne şimdi? Kaç otuz gün sürecek? Son tekliften sonra 30 gün mü beklenecek...? Öyle görünüyor, o zaman bu ihale bitmez. Üstelik otomatik olarak yani programlarla sanal olarak ihaleye katılmadıklarını bilmiyoruz. Şu ana kadar kaç teklif verildiğini de bilmiyoruz. Kalan tekliflere göre hesaplarsak söz konusu otomobili 150 bin Euro'nun üzerinde satmış olacak. Arabanın ederini 96 bin euro gösteriyor sitelerinde. İşte bu da kârı oluyor.

Kısacası şeffaf olmayan bir sistem ve şans oyunu. Devlet eliyle oynatılan piyango, loto ve diğer şans oyunlarında kazanma şansınız daha yüksek olacaktır. Bedavaya araba kazanmak isteyenlere sunulan fırsatları sitemizin araba kampanyaları sayfasında bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: