Çocuk Oto Koltuğu, Bebek Koltuk fiyatları, markalar

Karayolları Kanununda yapılan değişiklik ile otomobillerde bebek ve çocukların taşınması için koltuk zorunlu hale geliyor. Uygulamaya 1 Haziran 2010'dan itibaren geçilecek.

Çocuklar için Araba Koltuğu

Bebeğinizi, çocuğunuzu arabanızda rahat ve güvenli taşımak için uygun bir koltuk seçmelisiniz. Piyasada iki tür çocuk oto koltuğu bulunmaktadır.

İsofix Çocuk Oto Koltuğu

İsofix otomobil koltuğunun bir özelliğidir. Yandaki resimde bir isofix koltuk görüyorsunuz. Yeni model araçlarda genelde isofix koltuk kullanılır.
Bir diğer çocuk koltuğu türü ise aracınıza emniyet kemeri ile bağlanır. Eğer otomobiliniz 1995 modelden daha eski arka koltuklarda emniyet kemeri bulunmayabilir. Yeni kemer taktırmanız gerekecektir. Eğer otomobilinizin arka koltukları isofix ise, kullanım kolaylığı açısından uyumlu bir çocuk koltuğu almanız iyi olacaktır.
Koltuk seçerken çocuğunuzun yaşı ve kilosunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Genelde oto koltukları ana kucağı olarak da kullanılabiliyor. 6 aydan küçük çocukları arabada taşırken ters bindirmeniz gerekiyor. Yani bebek arabanın arkasına bakacak şekilde yerleştirilmeli.

Çocuk oto koltuğu fiyatları

Kanunun değiştiğinin duyulmasından sonra koltuk fiyatlarının arttığını gözlemledik. Piyasada 115 lira ile 1000 arasında değişen fiyatlara anakucağı- oto koltuğu bulmak mümkün.

Brimax ROMER KING TS Oto Çocuk Koltuğu


oto koltuğuBrimax ROMER KING TS modeli İrem bebe'de 559 liraya satılıyor. Römer Kid Fix de bilinen bir model. Brimaz Römer King'in pahalı bir marka olduğunu söyleyebiliriz. Diğer modelleri için Resmi sitesine bakabilirsiniz.

Kraft oto koltuğu fiyatı

Kraft ülkemizde en yaygın ve tanınmış marka. Fiyatları makul. Ana kucağı 149 TL, Omega modeli 229 TL, OLYMPUS Lira

Maxi-cosi bebek koltuğu, ana kucağı

İsofix modelleri de mevcut. En ucuz modeli ana kucağının fiyatı 330 liradan başlıyor. İsofix modeli ise 900 lira.

Chicco çocuklar için araba koltuğu

Ülkemizde bilinen İtalyan bir marka. Modellerini buradan görebilirsiniz. En ucuz Chicco Oto Çocuk Koltuğu için ise buraya bakınız.
Şu alışveriş sitelerine bakabilirsiniz: Hepsiburada.com | Ebebek

Diğer Bebek/Çocuk Oto Koltuğu Markaları

İtameks (ithalatçı firma), PegPerego, Pierre Cardine, CARRY, Pilsan,Bebe Confort, Graco, Maxima,Koala

Fiyatların ilerde daha da artacağını söyleyebiliriz. Çocuğunuzun güvenliği için merdiven altı üretimlerden uzak durunuz.

Hiç yorum yok: