Turkar, Hiscar, ilk yerli (!) ticari kamyonet


Yerli, Türk yapımı, Türk malı araba lafını duymak bile heyecan veriyor. Devrim arabaları hakkında film yapıldı yenilerde. Anadol otomobiller artık antikaya çıktı. Yakın zamanda ilk yerli spor araba Etox'un haberlerini yapmıştık.
Şimdi de Eskişehir'de faaliyet gösteren Hisarlar firması ticari bir kamyonet üretmek için kolları sıvamış. Arabaya önce Hiscar (hiskar değil) adını takmışlar, sonra bu ismi beğenmeyip Turkar olarak değiştirmişler. Logo yapılırken de Anadolu Ceylan'ının boynuzlarından esinlenmişler. Hiscar, Turkar, Etox... Ne anlamı var bu kelimelerin? Ne demek Turkar, nedir bu yabancı, İngilizce (doğrusu Tarzanca) özentisi? Logo yaparken Anadolu Ceylan'ından esinleniyorsun da ne diye arabanın adını Ceylan olarak koymuyorsun? Ceylan, Türk Malı Kamyonet derdik göğsümüzü gere gere.
Daha isim verirken Türkçe kullanmayan bir zihniyet biz yerli araba yapıyoruz demesin arkadaş. Biri spor otomobil ürettiğini iddia ediyor adına Etox diyor, sanki fare öldürücü üretmişsin.
Neyse lafı fazla uzatmayalım. Turkar ile ilgili haberin videosu aşağıda.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

haberi yapab arkadaşım turkar ne anlama geldiğini araştırırsan ii olur eski türkçe bir kelimedir nedemişler geçmişini unutan geleceğine yön veremez bu vizyonla bu turkar demiş olabilirler ve ben gurur duyuyorum il kez bir türk firması otomativ sanayisinde buyuk bir devrim açıyor ana dolu ceylanı çok yakında geliyor ve eleştiri değil bu durumla gurur duymanlazım anadol dan başka türk arabası varmı.......

arabalari.net dedi ki...

Haberi yapan arkadaş, eski Türkçeyi de yeni Türkçeyi de hatta noktalama işaretlerini senden çok iyi biliyor. Önce Türkçe yazmayı öğren, sonra fikir beyan et.

Adsız dedi ki...

hepinize yaziklar olsun, bir vatandaşimiz bir ilke imza atmış siz halen neyın peşindesiniz...yuh be