Xenon (Zenon) farlar: Ozellikleri, fiyatı, montaji


Xenon farlarda ışık dağılımının halojenlere (bildiğiniz klasik farların ampulleri) göre daha düzgün ve keskin olması için mercekli elipsoidal projektörler kullanılıyor. Xenon farlar normal farlara göre 5 kat daha dayanıklı ve 3 kat daha fazla ışık verebiliyor. Xenon farların fiyatları 300 – 500 YTL arası değişmektedir. Örneğin MTEC R1 TYPE (XENON KISA FAR) AYDINLATMA SİSTEMİ’nin fiyatı KDV dahil yaklaşık fiyatı (nerden aldığınıza göre küçük farklılıklar gösterebilir) 400 YTL civarıdır.
Fakat halojen farlı arabanıza Xenon far taktıracaksınız fiyat bununla sınırlı kalmıyor. Elektrik aksamında değişmesi gereken parçaları ve işçiliği de hesaba kattığınızda masraf artıyor.

1 yorum:

Murty dedi ki...

3 kat daha fazla ışık verip karşıdan gelenin gözünün de içine ediyo. Millet beyaz beyaz iyi bişeymiş gibi çuvalla boş yere para verip taktırıyo ama bence yasaklanması ya da ışık şiddetine sınırlama getirilmesi gerekir. Başı boş şekilde sanayide bile takıyolar. Bir standardı falan olması gerekir, gerçekten aşırı parlama yapıyor ve karşıdan gelen sürücülerin gözünü alıyorlar.