İkinci el oto ilanı verirken


Otomobil piyasasında fiyatlar internet üzerinden belirleniyor dense yeridir. Oto pazarlarında veya pazarlıklarda internetteki fiyatlar iddialara kanıt olarak sunulur. Bazen internet sitelerinde yer alan fiyatların gerçeği yansıtmadığı, piyasa fiyatlarından yüksek olduğu söylenir. Bunda doğruluk payı var. İnternet sitesine aracının fiyatını yazan vatandaş oraya "pazarlık payı var" diye not düşüyor, daha ilk telefon konuşmasında yazılan fiyatın altına iniyor. Görüşmede ise bu fiyat daha da aşağı düşüyor. Yakın zamanda tanık olduk: Bir otomobil için internette 17.250 YTL istenirken 16.250 YTL'ye satıldı.

İlan verirken


Fotoğrafsız ilanların dikkat çekmesi zordur. O sebepten ilanlarınızın fotoğraflı olmasına dikkat edin.
İlanın başlığı dikkat çekici olsun. Temiz, boyasız, bakımlı Reno Megan gibi...
Eğer aceleniz yoksa birden fazla siteye ilan vermeyin. Tek bir siteye ilan verirseniz takibi sizin için kolay olacaktır.
Telefon sapıklarının da olacağını hesap ederek verin ilanınızı. Sarışın Bayandan Citroen Saxo diye ilan verirseniz telefonunuzun gece gündüz susmayacağını bilin.
İlanda yazdığınız fiyata pazarlık payını ekleyin. Tek bir fiyatta ayak diretirseniz satışınız zor olacaktır. Telefonda pazarlık yapmayın.
Aracınız hakkında yanlış bilgi vermeyin. Kazası, kusuru varsa açıkça yazın.
Aracınıza değer biçerken diğer ikinci el fiyatlara bakabilirsiniz. Fiyatınız piyasanın çok altında olursa aracınızın kusuru var diye düşünülür, fiyatı çok yüksek tutarsanız "tok satıcı" muamelesi görür, malınıza müşteri bulamazsınız.
Sonraki yazılarımızda ikinci el otomobil ilan sitelerinin incelemesini bulabileceksiniz.

Hiç yorum yok: