Tata Xenon 4x2

Ekonomik fiyatı Ve SUV tasarım ve teknik özelliklerini aratmayacak görüntüsüyle Xenon'un 4x2 klimalı versiyonu Türkiye piyasalarına 26 bin 670 YTL fiyatla girerek pikap sınıfının bir anda gözdesi oldu.

Tata, Türkiye pazarına sunduğu Xenon'un 4x4 pick-up'larından sonra, şimdi de 4x2 modelini satışa çıkardı. 4x2 klimalı Xenon'lar 26 bin 670 YTL'den, 4x4 klimalı versiyon ise 32 bin 500 YTL'den başlayan fiyatlarla pazara sunuldu. 2.2 litrelik turboşarjlı intercooler dizel motora sahip olan Xenon, 140 beygir gücü üretiyor ve aynı zaman da 320 Nm tork sunuyor.
Ekonomik fiyatlarının yanı sıra Tata Xenon 4x2 nin tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise araçın 2009 dan itibaren Türkiye de üretilmeye başlanacak olması.
Tata Motors ve İsotlar Grup arasında yapılan anlaşma gereği Xenon'un Türkiye'de üretimi için, Adana'da yatırımlara başlandı. İlk yıl için 3 bin 500 adet üretilmesi planlandı. Ayrıca Tata Xenon 4x2 üretiminin daha sonra ki yıllarda 10 adet üretilmesi ve Avrupa'ya ihraç edilmesi de planlanıyor. >Tüm bu haberler alıcı için Tata Xenoni daha cazip hale getiriyor.
Çünkü uzak doğu arabalarının Türkiye de satılmasındaki en büyük engel aracın daha sonraki yıllarda üretilmemesi ve buna bağlı olarak yedek parça sıkınyısı ve ikinci elinin para etmemmesi idi. Xenon 4x2 nin Avrupa piyasalarına da sunulması bu gerekçeleri ortadan kaldırıyor. Ayrıca Türkiye de üretilmesi de bir avantaj olarak Tata Xenon 4x2ın hanesine yazılıyor.

Bütün bu özellikleriyle Tata Xenon 4x2 Pikap piyasasında iyi bir yer edineceğe benziyor. İlgilenenlere duyurulur.

Hiç yorum yok: