Ekonomik krizden otomotiv sektörü etkilenecek mi?


Elbette etkilenecek! Hem de çok fena etkilenecek.
Krizden etkilenecek sektörlerin başına otomotiv sektörü geliyor. Hükümetimizin gayreti ile vatandaş krizi henüz hissedemiyor, hissettirilmiyor. Ama canının çok yanacağı kesin. Bugüne kadar yaptığı tahminleri tutan strateji Uzmanı Erhan Göksel "Türkiye'de benzin kuyrukları başlayacak" diyor.
Yaşı müsait olanlar 5 Nisan kararlarını hatırlayacaklardır. Tansu Çiller başbakan idi, yıl 1994. "Acı ilaç" diye çıkarmıştı paketi. Enflasyon %150'yi geçmişti. 6 Nisanda yollarda özel otomobil görülmüyordu neredeyse, akaryakıt fiyatları artmış, otomobil fiyatları düşmüştü. 15 bin marka alınan arabalar neredeyse yarıyarıya değer kaybetmişti. Felaket tellallığı yapmış gibi olmayalım da benzerlerini yaşanacaktır. Bu seferki kriz sadece Türkiye'ye mahsus değil, küresel bir kriz. Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünyanın alım gücü düştü. Bir montaj sanayiinden öte gidemeyen otomotiv sektörümüz işte esas zararı burada görecek. Ürettiklerini ne içeride satabilecek ne de dışarıya satabilecek. Satamadığı malı üretmeyecek, üretmediği fabrikayı ne diye açık tutsun? Alın size işsizlik, alın size küçülme.

General Motors ve Ford hisseleri tepetaklak


General Motors ve Ford'un hisseleri işlem gördüğü Dow Jones borsasında dip yaptı. GM hisseleri 1950 yılından bu tarafa en kötü gününü geçen hafta yaşadı. Hisseleri %21.6 değer kaybetti. General Motors Avrupa'daki satışlarının %6 azaldığını açıklamış.

İkinci el araba fiyatları ne olacak


Evde doğalgaz inşaatı sürmekte. Henüz iki yıl önce okulunu bitirmiş taze mühendisle konuşuyoruz. "Şimdiye kadar çalıştığımı arabaya yatırdım" diyor. "Ne birikimim varsa 18.500 liralık şu Astra" diyor. "Onun da fiyatı düşerse valla oturup ağlarım." Eğer siz de genç mühendisimiz gibi düşünüyor iseniz mendillerinizi hazırlayın.
Kriz dönemlerinde mal para etmez, para veya kıymetli madenler makbuldür. Hal böyle olunca pahada ağır otomobiller değerlerini kaybedecek, ucuz otomobiller ise değeri koruyabilecektir. Şöyle bir örnek verelim: 30 YTL'ye galeriden sıfır aldığınız arabanız plaka taktığınız andan itibaren bir değer kaybediyor. Tahmini olarak o otomobili 25 bin YTL'ye satabilirsiniz. 0 otomobil alanlar bunu bilirler ve buna razıdırlar. Peki aynı otomobilinizin fiyatı 20 bin YTL'nin çok altına inerse... 15 bin YTL'ye aldığınız 2000 model bir Avrupa araba kriz zamanlarında değerini koruyamacaktır. 5 bin YTL'e eden 90 model Doğan, Broadway arabalar makbul olacak değerlerinden çok az birşey kaybedeceklerdir.

Hiç yorum yok: