Bor Power, BORpower borlu motor yağı katkı maddesi

Borpower adı verilen borlu motor yağı katkı maddesi bakın nelere kadir; beygin gücünü yüzde 10 artırıyor, yakıt tüketimini yüzde 5-20 arası düşüürüyor, yağ ve rektefiye ömrünü iki kat artırıyor ve egzoz emisyonun azaltıyor. NNT A.Ş. tarafından üretilen bu yeni ürün hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Akın şunları söyledi: "1992 yılından bu yana, yurt içi ve yurt dışında 5 bilim adamıyla nano teknoloji ürünleri üzerine çalışmalar yapıyoruz, bu çalışmalar sonucu, dünyadaki rezervinin yüzde 70'den fazlası Türkiye'de olan bor madeninin kullanıldığı ilk ürünleri olan motor yağı katkısını, ''BORPower'' adıyla şubat ayında satışa sunduk."

"Ürünü ilk olarak Avrupa'da satışa sunduk, satışı öncesinde ise Almanya ve ABD'deki saygın kuruluşlarda testlerini gerçekleştirerek, sunduğu özellikleri sertifikalandırdık. 'Türkler, nano teknoloji ürünleri üretemez' şeklindeki düşünceyi, aldığımız sertifikalarla aştık ve Berlin'de kurduğumuz merkezle satışa başladık. Şu anda 30 milyon avroluk ihracat anlaşmamız var. Ürüne ABD ve Avrupa ülkeleri ile Çin'e kadar bir çok ülkeden yoğun talep var."

"Yakında basın ve medyada da reklam çalışmalarımız başlayacak. Halkımıza ürünü ve özelliklerini tanıtıp, sağladığı avantajlardan yararlanmalarını ve ülke ekonomisine bor madeniyle katkı sağlamanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz"

Borpower'ın özellikleri



Akın konuşmasına şöyle devam etti:: "BORPower'in motor yağına katıldıktan sonra motorun metal parçaları üzerinde elmastan daha sert bir ince tabaka oluşturuyor ve böylece sürtünmeyi azaltıyor. Sürtünmenin azalmasıyla, motorun yakıt tüketimi ve gücü gibi özellikleri iyileşiyor. Almanya'daki TÜV Enstitüsünde 0 kilometre Mercedes 320 model otomobille yapılan testlerle özelliklerini kanıtladık. Enstitüdekiler de sonuçlara çok şaşırdı ve ürünün alternatifi olmadığını söylediler."

"BORPower, benzinli, dizel ve LPG'li motorlarda kullanılabiliyor, madeni, sentetik ve yarı sentetik yağlara katılabiliyıor. Katıldığı motorun beygir gücü yüzde 10 oranında artıyor. Ayrıca yakıt tüketimi, motorun özelliklerine göre yüzde 5 ile 20 arasında azalıyor. Yağın içinde kalan bor kristalleri ise yağ ısısının aşırı yükselmesini önleyip, yağın ömrünü iki kat artırıyor. Hararet oluşmadığı için yağ eksiltme problemi de ortadan kalkıyor. Ayrıca sürtünmeyi azalttığından, motor parçaları daha az aşınıyor ve rektefiye ömrü iki kat uzuyor, motor sesi azalıyor. Bunların yanında, küresel ısınmanın önemli nedenlerinden egzozla karbondioksit salınımını 15-20 oranında azaltmasıyla çevreci bir ürün. Ayrıca benzeri ürünler gibi kimyasal madde içermediğinden, insan ve çevre sağlığına hiç bir zararı yok."

Borpower fiyatı


Akın BORPower'in, 47-59 YTL arasındaki fiyatlarla satıldığını açıkladı.

Hiç yorum yok: