Iran arabası Samad'ın motoru artık tamamen yerli

İran otomotiv firması Khordo dünya otomotiv sektörünün 16. büyük firması. Bakın İran Khodro Asya ve Pasifik Bölge Sorumlusu Muhammed Hasan Yezdi ne diyor:


“Yerli otomobilimiz Samand'da Fransız Peugeot motorundan İran'ın milli motoruna geçiyoruz. Evet, İran sonunda kendi milli motorunu yaptı. Samand'ın bir modelinde iki aydır bu motoru kullanıyoruz. Kısa bir süre içinde bütün Samand'larda yerli motor olacak."

“Kendi tasarımımız. Üretimi burada yapıyoruz. Lisans hakkı tabii ki bize ait. Motorda kullanılan parçalara gelince: Bir-iki tanesi hariç tamamı kendi üretimimiz. O bir-iki parça da zaten bütün önde gelen motor üreticileri tarafından kullanılıyor. Mesela Alman Bosch markalı bir parça var; Amerikan yahut Japon arabalarının motorlarında da görebilirsiniz bu parçayı.”

Bize de İran'ı bu başarısından dolayı tebrik etmek düşüyor.





3 yorum:

Murty dedi ki...

"Bize de İran'ı bu başarısından dolayı tebrik etmek düşüyor.
"
:( bize de İran'ın bu başarısından dolayı utanmak ve yerin dibine girerek bir daha çıkmamak düşüyor. Kim bizi bu hale getirdi yaa? Kim bizi bir teneke parçasına muhtaç hale getirdi? Kim bizi birşey üretemeyen, lafı sözü dinlenmeyen, 2. sınıf insan muamelesi görüp kendine güvenini yitiren insan haline getirdi?

Adsız dedi ki...

Arkadaşım Ben İranlıyım Ve Size Bir Kaç Lafım Olacaktır.Sizin Ülkede İki Konuya Önem Veriyorlar.Birincisi Sanatçılar ,İkincisi Olarak Mankenler.Siz Türkiyeyi Tam Olarak İstanbul Görüyorsunuz.Anadoluyu Tamamen Hayatınızdan Çıkartmışsınız Kardeşim.Sizler Avrupa Birliği Diye Tutturup Geçiyorsunuz.Neden Bu Kadar Onlara Bağlısınız? Sanırım Yakında Türk Olduğunuzu Da İnkar Edersiniz.....

Kadir UZUN dedi ki...

ne yazık ki haklısın kardeşim lakin biz türkler fetret devrinde oldugu gibi bi dibe vurmadan şahlanamıyoruz..ama muhakkak gün gelecek..o gun seytan siyonistlerden ve gencliği zehirleyen siyonist medyadan hersap soracağız..yukseliş başladı bile içimizdekileri yok edince ..pakistan ,iran , türkiye , suriye ,(kurtulacak olan) irak (kurtulacak olan) mısır , ve (kurtulacak olan) arap alemi tek vucut olacak ...ortak uretimimiz ortak pazarımız ve ortak ordumuzla ..
küdüs işgalden kurtulacak
sözde israil devleti 'geldiği gibi gidecek'
gazzenin ebu garipin , mossad ve cıa kopeklerinin yaptıklarının hesabı sorulacak..

Allah'ın rahmeti uzerinize olsun..