Dizel arabalara da Lpg takılıyor

Daha önce Dizel arabaların benzinlilileri oranla hiçbir avantajının kalmadığından, dizel araba alanların pişman olduğundan bahsetmiştik. Şimdi Dizel araç sahibi olanlara bir müjdemiz var.

Milano Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demirhan Baltalimanı'ndaki toplantıda yaptığı açıklamada Dizel motorlu araçlara uygulanacak olan lpg sistemini anlattı. Petrol fiyatlarının sürekli arttığı günümüzde lpg'nin çok daha önemli hale geldiğini söyledi. Dizel motorların yüzde 70 verim sağladığını, yüzde 30'nun yanmamış olarak egzozdan dışarı atıldığını söyledi.

Umuyoruz benzinli motorlardaki verim dizellerde de alınabilir.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

bence çok hoş bir fiyat

Adsız dedi ki...

Ben balıkesir gönenden Zekai Kahya 2007 model karsan pejo premier bir arabam var iki hafta önce lpg taktırdm ancak bir sonuç alamadım şehir içi taşımacılık yapıyorum normalde her gün 250 km yol yapıyorum 230 kuruş yakan arabam lpg taktırınca 290 kuruş yakmaya başladı

Adsız dedi ki...

böyle bir saçmalık olurmu 230 yakıyosun neden taktırdın

Adsız dedi ki...

gercekten lpg nın bır avantajı yok gıbı bende 2001 şahın vardı lpg 1560 ken 270 280 yakıyodu benzınlı surmek daha avantajlı olur her halde bende bu duruma kızıp sattım en guzelı kücük motrlu bır dızel araç sehır içi sehır dısı fazla bı farkı olmuyo zaten cogu suruş sehır içinde oldugunu var sayarsak cok avantajlı sıralı sıstem dedıklerınde bıraz avantaj var ama her araca uygun olmuyo . senede bır aracın 10000 yaptıgını var sayarsak ve bu arac en azından lpg lı aractan 40000 az yaktıgını hesaplarsak senede 400 mılyon lıra eder az degıl dımı bırde tanıdıklardan fılan mazot bulma daha kolay oluyo tırcı gıbı ama lpg bulma imkansız dok mazotu sür hayırlı surusler

Adsız dedi ki...

yaw bir litre benzinle araba 10 km yol gider bir litre tüple 6 yi zor geçiyor ama bir lire mazotla 15 km ye yakın giyor araba bence dizele tüp cok sacma olmus ha birde sıkıştirma cok oldugu için kontrolsuz patlama cok olur bence hiç kullnıslı olmaz en iyisi hiç masrafa girmeden rot ayarlarini yaıt sistemi ayarlarini yaptirin her araba kendi capinda kalsin unutmayınki aslanın beslenmesiyle kedinin beslenmesi bir deil ama ikiside kedi sinifinda ha birde tüp tehlikeli sicaktan patlar kazada patlar en güvenlisi dizel mazotu yaksan yanmaz akar gider güneşte ucmaz benzin ucar gider kivilcim yoksa patlamaz ama tüp her durumda patlar hiç birimiz tüp taktirinca harcadimiz parayi cikaramayiz en az 50 bin de 80 binde kara geceriz normal olarak bir ailenin o kmyi kaç senede yapacagi mechul

İlhan dedi ki...

Bu tüp patlar saçmalıkları hala devam ediyor. Yazık. Dizel arabaya-evet- tüp taktırmak saçma. Yalnız benzinli taşıtlar için en iyisi LPG. Sera etkisi olmayan likit petrol gaz. Benzinli araç kullanıp çevreyi kirletmek, sadece bugünü düşünmek çok yanlış.
LPG tankları araçların yakıt depolarından daha iyi bir sac ile yapılmakta. Sıcaktan patlayan tüp bugüne kadar görülmüş bir şey değil.-Direk yanan ateşe atmadığın taktirde-Ayrıca yaptıracağınız masrafı da çok güzel çıkartıyorsunuz.Benzinli km de 22.5 yakan aracım lpg ile 135 lira yakıyor.Bu şehir içi+şehir dışı karışık kullanımında. Sadece şehir içinde km de 280 lira benzinli, lpg de ise 150 lira yakıyor.(Lacetti 1.4 wtcc)
LPG istasyonu bulmak 96-97 senesinde zordu. Kullananlar resmen mutfak türü takıyordu. Şimdilerde böyle bir istasyonu bulamamak neredeyse imkansız.
Yine de siz bildiğinizden şaşmayın sevgili yurdum insanı
İyi günler
İlhan

Adsız dedi ki...

Palio 1.4 fire active 2006 model aracıma brc taktım.33 binde aldığım aracım 50bin km ye geldi tüple en ufak bir sorun yaşamadım.çekişte bir sorun yok,benzin-gaz geçişlerinde bir sorun yok.
Ekonomi ortada zaten 50bin 80binde kara geçersin diyenler hesap işinden anlamıyorlar herhalde.yılda 10bin km yapıyorsanız benzinli aracınıza tüp takmanızı ben tavsiye ederim.
motor ömrüne direk hiçbir etkisi yok.Aracınız benzinli olarak nekadar motor ömrüne sahipse tüplede okadar.
Bu markadan markaya fark eder. toyota,honda özellikle benzinli motorlarda uzun ömre sahip.alman benzinliler opel wv göreceli olarak daha kısa ömürlüler.
200binde birçok opel 1.6 motor sıkıntısı çekerken 200-300binlere gelmiş toyota ve hondalar sapasağlam gidiyor.
bu arabalara tüp takılsa sorun tüptemi acaba yoksa motorların ortalama ömürlerindemi.
he şuda var palio 1.4 fire motor ile birçok taksici 300-400 bini görmekte.zaten palio fire teknolojisini uzun ömür ve ekonomi için geliştirmiş ama ekonomide pekde ekonomik bir 1.4 sayılmaz rakip 1.4 lerin yanında.
LPg tavsiye ederim bilindik bir marka ve iyi bir servis çok önemli.yılda 10bin km buluyorsanız düşünmeden takın.
paranız cebinizde kalsın.
Serkan