Eko 66 yakıt tasarruf cihazı

Benzin, dizel, lpg'ye harcanan para araba sahibi bir hanenin en büyük gider kalemlerinden biri haline geldi. Bilim adamlarının en çok kafa yordukları meselelerden biri de yakıt tasarruf sistemleri. Her gün yeni bir buluş, yeni bir çalışma duyuyoruz. Otogaz sistemleri, hibrit arabalar, suyla çalışan arabalar derken son günlerin en çok ses getiren buluşu eko66 oldu.

Eko66 cihazı ne işe yarıyor?


Eko66'nın üretici firmasının bu konudaki açıklaması şöyle:
Bünyelerinde hidrocarbon molekülleri bulunan her türlü gaz ve sıvı yakıtları düşük enerji Para konumundan yüksek enerjili ortho konumuna getiren 12,24 volt enerji ile çalışan , yanma olayını meydana getiren ikinci ana madde iki oksijen ile en üst seviyede birleştiren nötr konumdaki yakıt moleküllerini pozitif konuma getiren bu işlemler sonucunda egzoz ve baca gazlarındaki insan sağlığına ve çevreye zararlı olan karbonmonoksit gazını %0 düşüren çevre dostu elektromanyetik bir cihazdır.

Bahsi geçen ürün ve üretici firma hakkında Sanayi Bakanlığı tarafından yayınlanan kararlar aşağıdadır.
22) 2007/108 – ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait “www.eko66.com” adlı internet sitesinde yayınlanan “Eko 66” adlı yakıt tasarruf cihazına ilişkin reklamlarda bahsi geçen “Motorunuzun performansını yükseltir. Yakıtta % 25-35 tasarruf. Aracınızın performansını % 25-35 yükseltir” ifadelerinin bilimsel bir temelinin olmadığı anlaşılmış olup;
Bu durumun 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.
Kaynak: http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=3712
2. 2009/618- ATM Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. 'ye ait www.eko66.com adresli internet sitesinde, “Eko 66” isimli yakıt tasarruf cihazına ilişkin yayınlanan tanıtımlarda; “(…) çevreye zararlı olan karbonmonoksit gazını %0 düşüren çevre dostu elektronik bir cihazdır.” , “motorun ömrünü uzatır, aracın performansını yükseltir. (…) Motor gücünün artmasını sağlar. Yaklaşık olarak aracınızda 15 beygir arttığı gözlenir.”, “10.000 – 20.000 km . yağ değişimleri 40.000 – 60.000 km'lere çıkar. (…) %20-%30 gibi çok yüksek derecede bir yakıt tasarrufu sağladığından (…)” şeklinde ifadelere yer verildiği; ayrıca, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığının belirtildiği “T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tutanağı” başlıklı bir yazıya yer verildiği görülmüş olup, tüm bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığına ve tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğuna, dolayısıyla bahsi geçen tanıtımların Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'e uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren ATM Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

Kaynak:http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=4606
Yazı yoruma kapatılmıştır.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

eco66 'yı yakından takip ediyorum. Çevreye yararlı, cebimize yararlı ve ülke ekonomisine yararlı olan bu sistemin ülkemizde servislerinin tüm illere yayılmaması çok üzücü. Tüm illere bayilikerinin açılmaını bekliyorum.

Adsız dedi ki...

böyle bir cihazin bir türk tarafindan bulunmus olumasi gurur verici bir olay. (Allah Yolunu Acik Etsin)
Ama bu cihazin Fiyati ile ilgili bilgi bulamadim

Adsız dedi ki...

Gerçekten yazdiklari gibi, hem yakittan tasarruf ettiriyor, hem arabanin perfomansini güçlendiriyor, hem de motorun ömrünü uzatiyorsa süper yani!. Helal olsun.
selam,
Salim M.

Adsız dedi ki...

valla ben konyada ilk taktıranlardanım, sekizaydır bir faydası yok.. servis defalarca denedi bir sonuç alamadı. geri alırız dediler, şimdi de nazlanıyırlar.. pek tavsiye etmem!

Unknown dedi ki...

ECO 66 YAKIT TASARRUF CİHAZI GERÇEKTEN ÇEVRE DOSTU,YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR,ARACIN PERFORMANSINI ARTTIRIYOR,GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR.ÖNCE 1 ARACIMA TAKTIM %18 İLE 20 ARASINDA TASARRUF SAĞLADI,DAHA SONRA 4 ARACA DAHA TAKTIM FAYDASINI GÖRÜYORUM, EKONOMİSİNİ VE CEVRESİNİ DÜŞÜNENLERE TAVSİYE EDERİM.
ÖZEL BİR FİRMANIN ELAZIĞ DİSTRİBÜTÖRÜ YÖNETİCİSİ
ARAL

Adsız dedi ki...

EKO 66 YAKIT TASARRUF CIHAZINI BU KADAR ÖVGÜYLE BAHSEDIYONUZ
BUNU NE KADAR ARAC SÜRÜCÜLERI TAKTIMISLAR VE NE KADAR TASARRUF
ETMISLERKI KIMSE DOGRULARI YAZMIYORLAR:ÜSTELIKTE ARAC COK PAHALI
BENIM GÖRÜSLERIME GÖRE 700 TL GIBI BIR MEBLAG
BASKA FIRMALAR TABIIKI ALTERNATIF OLARAK BASKA CIHAZLAR ÜRETIR
UCUZA SATARAK BU CIHAZIN SATISLARINI ETKILEYE BILIR.
ANLATILDIGI GIBIYSE COK IYI BIR CIHAZ IYICE ARASTIRIB BENDE TAKTIR
NAYI DÜSÜNÜYORUM AMA BIRAZ PAHALI GELDI DOGRUSU.
SAYGILARIMLA

Adsız dedi ki...

Vallahi ben böyle seylere hic mi hic inanmiyorum.
Zamaninda da böyle buna benzer bir cihazin reklamini yaptilar,taktirdin ve de Motorun calismasi Anormallasti,yani Motorun elekrik aksamini bozdu.
Ben diyorum ki,Cok tasarrufu düsünenler alsinlar bir bisiklet ona binsinler.
Sahsen ben e220 CDI kullaniyorum vede hic yakitini düsünmüyorum.
Bence böyle seyler para tuzagi diyorum.
Keske verilen vaatler gercekten dogru olsa.
Saygilar
Ali

Adsız dedi ki...

arkadaşlar böyle şeylere inanmayın yalanın daniskası geçen aynı cihaza ait biyerde oranlarını gördm benzinli araçda yüzde 25 dizel araçta yüzde 30 gazlı araçlarda yüzde 35 lere waran tasarruf denilior.şimdi bi gazlı aracı düşünün lpgli bi araç zaten km.de 120 ykr ciwarı yakıyor bide bunun yüzde 30-35 ciwarı tasarruf yaptığını düşünün km.de 70-80 ykr'e gelir mantıklımı sizce allah aşkına yakıttan tasarruf sağlamak istiyorsanız ya lpg li araca binceksinz yada 1.3 1.4 dizel bi arabaa alın budkar basit

Adsız dedi ki...

gercekten,yazik Eyerböylebirseyvarsa örnek.icom gibi.prins.gibi cikin meydana.acik.acik yazin

Adsız dedi ki...

arkadaslar bende crhysler grand vogler var 2500cc ben buna taktirmak istedim 1800 ile 2000 ytl arasinda bir miktar istendi benden arabama motormu aliyorum yoksa bir cihazmi taktiriyorum anlayamadim su anki türkiye sartlarinda nerdeyse bir araba parasi bunu üreten firma kisa yoldan köseyi dönme pesinde bence taktirmak isteyen iyice düsünsün bence saygilar.

Emin dedi ki...

Eko66 yakıt tasarruf cihazlarımızın
motor gücüne göre fiyatları.:

1600cc’ye kadar 500 TL + KDV
-
1900cc’ye kadar 750 TL + KDV
-
2000cc 1000 TL + KDV
-
2500cc’ye kadar 1500 TL + KDV
-
3000cc’ye kadar 2000 TL + KDV
-
3000cc’den yüksek motorlar için lütfen fiyat alınız.

ohaaaaaa bu kadar küçük bi parça bu kadar pahalımı olur .

Adsız dedi ki...

bende eko 66 taktırdım 4000 km kullandım daha gram ekonomi yok,firma 5000 km dedi sabırsızlıkla bekliyorum.inş.bahsettikleri gibi faydası olur yoksa gerçekten az para degil,eger hiç iş görmezse iade alacaklarına inanıyorum bunun ahiretide var o kadar ticaret yanlısı olacaklarına inanmıyorum.

Adsız dedi ki...

ewet bende taktırsam diyorum ama inanamıyorum dogrusu böyle şeyler olamaz diyorum yani bir araba firması araca herşeyi yükleyecek o kadar pahalıya satacak ve bu cihaz işe yarasa bunu katmayacak sizler inanıyormusunuz adana : çetin

AUTO MECANİC dedi ki...

EFENDİM BEN BİR MECANİC OLARAK DENEMEDİYİMŞEY KALMADI BUNLARIN HEPSİ FASAFİSO DÜNYADA YAPMADIĞIM ARAÇ NEREDEYSE KALMADI MARKA OLARAK 20 YILDANBERİ YURTDIŞINA GİDERİM ÇALIŞMA AMAÇLI SUUDİDEN TUTUN DUBAİ,YE TÜM ORTADOĞUDA ÇALIŞTIM,DENEMEDİYİM NEREDEYSE KALMADI,ŞUNA İNANMANIZI İSTERİM BİR İNSANIN YEMEYİNİ KISARSANIZ GÜÇTEN DÜŞER BİR ARAÇTA AYNIDIR YAKITINI KISARSANIZ PERFORMANSTAN DÜŞER BUKADAR BASİT,HEPİNİZE SAYGILAR AUTOMECANİC

Adsız dedi ki...

santafe aracıma 90000km de tktırdım olmadı 102000 km de değiştirdiler gene olmadı şimdiide ilgilenmiyorlar verdikleri sözleri hatırlatınca hakaret ediyorlar benim dışımda (2009 land rover 2006 citroen ....) dört tanıdığım
daha taktırdı ve sıfır verim aldı takdir sizin saygılarımla

adsız dedi ki...

gerçekten böyle bir cihaz varsa neden devletin yetkili kurumları bir açıklama yapmıyor dışarıya o kadar döviz ödüyoruz değilmi

Adsız dedi ki...

işin garip tarafı o kadar eko 66 mağduru varki ilgilenen birtane resmi makam yok adam terbiyesiz sözlerini hatırlatıyorsunuz seni ağıza alınmayacak küfür ve hakaretlerle tehdit ediyor.burası türkiye yaptığı yanına kar kalıyor.bu dünyad vurdu trilyonları ama anlayamadı milletin rızası ılmadan haksız trilyonları afiyetle kul yedirse allah yedirmez elbet bir gün bunuda anlar

adsız dedi ki...

adam o kadar insanı sömürdüki buna hükümet ve yetkilileri sessiz kaldıçok vahim çok yazık kimsenin ahı kimsede kalmaz herkesin küçük beyni ile yaptığı hesaplar varda allahın da hesabı adaleti var bir gün tecelli eder eder de anlamazki gafil insan.bunun hükümetle ne alakası var diyeceksiniz adam aylarca sitesinde başbakanın enerji bakanının talimatı iki milletvekilinin bizzat teste katılımını ciddi tasarrufa daiğr tutanak düzenlendiğini yayınladı durdu bir allah kulu bir resmi kurum açıklama yapmadı durum ortada cihazı taktıran herkes mağdur ha kendi sitelerindeki müşteri görüşlerine aldanmayın aynı ağızdan aynı söylem din iman ....... yazıp duruyorlar.allah akıl fikir versin ne diyelim.